Labneh

Posted in : Bijgerecht, Tapas, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , ,

Labneh is een gerecht uit het Midden-Oosten en ik mocht dit recept proeven bij Berthilde, erg lekker! De volgende dag heb ik het zelf ook gemaakt in twee versies, eentje met volle Griekse yoghurt en een met Griekse yoghurt met 0% vet. Uiteraard was de volle versie het lekkerst, maar de slanke versie was ook verrukkelijk! Het is niet moeilijk om te maken, houd er alleen wel rekening mee dat de yoghurt 4 uur moet uitlekken. Ik gebruik sumak, zuurbes, maar als je dit niet wilt aanschaffen, dan kan je ook een fijngeraspte citroenschil gebruiken.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 5 deciliter Griekse yoghurt
  • snuf zout
  • bakje granaatappelpitjes of uit de diepvries (wel eerst laten ontdooien)
  • 1 theelepel sumak (of citroenrasp)
  • olijfolie
Keukenmateriaal
  • zeef
  • schone theedoek of kaasdoek (zonder wasverzachter)
  • pan of schaal waarin de zeef past
  • schaaltje
Bereidingstijd

4 uur

Bereiding

Roer het zout door de yoghurt. Leg de thee- of kaasdoek in de zeef en hang deze in de pan of schaal. Doe de yoghurt erin. Laat dit 4 uur uitlekken in de koelkast, je krijgt nu een dikke yoghurt, een soort hangop. Verdeel de labneh over het schaaltje. Strooi de sumak en de granaatappel erover. Druppel tot slot olijfolie erover. Lekker met brood, maar ook op een toastje.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: