Tapas Vegetarisch Voorgerecht

Ajo blanco con uvas (Koude amandelsoep met knoflook en druiven)

In voorbereiding op ons komende restaurantavond heb ik dit weekend deze koude soep gemaakt. Je kan de soep een paar uur of een hele dag tevoren klaarmaken. Ik heb kant-en-klaar amandelmeel gebruikt, door het succes van Heel Holland Bakt, is dit nu gewoon bij Albert Heijn te koop. In plaats van de kommen serveer ik de soep in amuseglaasjes.

Aantal personen

6

Ingrediënten

  • 75 gram wittebrood zonder korst
  • 275 gram blanke amandelen of amandelmeel
  • 3 tenen knoflook, geschild
  • 1 deciliter extra virgine olijfolie
  • 3/4 liter koud water
  • 2-3 eetlepels sherryazijn of witte wijnazijn (of naar smaak)
  • 36 zoete, witte, pitloze druiven (of meer)

Keukenmateriaal

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kom voor het weken van het brood
  • Keukenmachine
  • Amuseglaasjes

Bereidingstijd

Bereiden ± 10 minuten

Bereiden

Week het brood een paar minuten in een kom water en knijp het uit. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn of doe het amandelmeel in de keukenmachine. Voeg het brood, de knoflook en de olie toe en zet de machine nog even aan. Giet er bij draaiende motor het water bij: het moet een lichte, romige massa worden. Voeg zout en azijn naar smaak toe.
Doe de soep in een grote kom, dek hem af met plasticfolie en zet hem minstens 2 uur in de koelkast. Geef hem in individuele kommen en doe in elke kom 6 druiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.