Tapas Vlees

Italiaanse gehaktballetjes

Gehaktballetjes zijn altijd lekker, warm bij de maaltijd, koud op brood of gewoon uit het vuistje. Gehakt is ook niet duur, daarom kunnen wij het ons veroorloven om biologisch gehakt te kopen, dat ik ook beter voor het dier. Deze gehaktballetjes heb ik bij een pasta met cavolo nero gemaakt. Het is super simpel en staat na een half uur op tafel. Paneermeel maak ik zelf van afgesneden korstjes brood, deze droog ik in op het aanrecht en maal ze fijn in de keukenmachine.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 pot zongedroogde tomaten (pot van 295 gram)
  • 500 gram (biologisch) rundergehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (van 400 gram)
Keukenmateriaal
  • kommetje om ei te kloppen
  • snijplank
  • koksmes
  • schaal om gehakt te kneden
  • koekenpan
Bereidingstijd

25 minuten

Bereiden

Klop het ei los. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, ei, de knoflook, tomaat en kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door, minimaal 3 minuten. Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk ze een beetje plat.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de balletjes op laag vuur in circa 10 minuten gaar worden. Schep regelmatig om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.