Mediterraan Snack Tapas

Hummus met Surinaamse sambal en cashewnoten

We hadden lekker Toscaans brood gekocht bij de Carrefour in Schoten, België. Omdat we ’s middags al lekker hadden geluncht bij Colonel in Bruxelles, leek ons brood met een smeerseltje genoeg. Alle recepten voor humus gaven aan dat er tahin, sesampasta, in moet, maar dat had ik niet in huis. Ik heb in plaats hiervan een handje cashewnoten erdoor gedaan. Verder vind ik de humus uit de winkel altijd wat aan de flauwe kant, ik heb de mijne pittiger gemaakt met Surinaamse sambal. Komijn heb ik voor de rest van mijn leven genoeg, ik vond bij het opruimen van de la met kruiden wel 7 potjes…

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten van 800 gram
  • handje ongezouten cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Faja Lobi Roti sambal trafasie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djintan)
  • paprikapoeder ter garnering

Keukenmateriaal

  • plank
  • koksmes
  • zeef
  • keukenmachine

Bereidingstijd

5 minuten

Bereiden

Pel de tenen knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat minimaal 7 minuten draaien tot je een smeuïge massa hebt. Garneer met paprikapoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.