HomeMediterraan Hummus met Surinaamse sambal en cashewnoten

Hummus met Surinaamse sambal en cashewnoten

Posted in : Mediterraan, Snack, Tapas on by : Els Tags: , , , , , ,

We hadden lekker Toscaans brood gekocht bij de Carrefour in Schoten, België. Omdat we ‘s middags al lekker hadden geluncht bij Colonel in Bruxelles, leek ons brood met een smeerseltje genoeg. Alle recepten voor humus gaven aan dat er tahin, sesampasta, in moet, maar dat had ik niet in huis. Ik heb in plaats hiervan een handje cashewnoten erdoor gedaan. Verder vind ik de humus uit de winkel altijd wat aan de flauwe kant, ik heb de mijne pittiger gemaakt met Surinaamse sambal. Komijn heb ik voor de rest van mijn leven genoeg, ik vond bij het opruimen van de la met kruiden wel 7 potjes…

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 blik kikkererweten
  • handje ongezouten cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Faja Lobi Roti sambal trafasie
  • 1 theelepel gemalen komijn (djintan)
  • paprikapoeder ter garnering
Keukenmateriaal
  • plank
  • koksmes
  • zeef
  • keukenmachine
Bereidingstijd

5 minuten

Bereiden

Pel de tenen knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien tot je een smeuïge massa hebt. Garneer met paprikapoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: