Nu het zo warm is, is het fijn om achter in de tuin, in de schaduw, de barbecueën op ons barbekoetje. Al jaren hebben wij zo’n koetje, dit is zelfs al ons tweede exemplaar, de vorige was helemaal doorgeroest. Het leuke van het koetje is dat je deze op tafel kunt zetten, daardoor hoeft de barbekoechef niet steeds op te staan.
Vooraf aten we een koude soep, en dan gemarineerde kippenvleugeltjes. Dit recept is een favoriet van Mees, hij vroeg of we dit weer eens gingen eten. De hoeveelheid marinade is geschikt voor 3 kilo kip. Ik gebruikte de stukjes van de vleugel met het dubbel botje erin. Dit is ook een geslaagd recept voor een borrelhap op een feestje, je hebt er weinig omkijken naar en (bijna) iedereen vindt het lekker.
Aantal personen
20
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 kopje mosterd, liefst met pitjes
- 1 kopje honing
- 1 citroen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel chilivlokken (mag ook de helft zijn)
Keukenmateriaal
- snijplank
- koksmes
- citruspers
- schaal
Bereidingstijd
5 minuten + 60 minuten minimaal marineren
Bereiden
Pel, plet en snipper de knoflook. Pers de citroen uit. Doe de knoflook, mosterd, honing, citroensap, paprikapoeder, zout, cayenne peper en de rode peper vlokken in een schaal en meng het met een garde goed door elkaar. Houdt 4 eetlepels van de marinade apart voor later. Leg het vlees in een lage kom en giet de marinade erover. Verdeel het goed en dek het vervolgens af met huishoudfolie. Laat het ongeveer 60 minuten marineren. Grilleer het vlees op niet al te hoge temperatuur circa 6-7 minuten per kant tot het gaar is, reken op minimaal 40 minuten, dit kan op de barbecue, in de oven of in de grillpan.