Spaans Taart Tapas Vlees

Hartige Spaanse cake

Door mijn blog kom ik nu ook regelmatig op andere websites van kookenthousiastelingen. Een hiervan is bijzonderspaans.nl van Didi van Haren. Zoals jullie weten houd ik van Spanje en van Spaans eten en zij heeft leuke recepten. Dit weekend heb ik Bizcocho de aceite de oliva con chorizo y pimiento gemaakt, een cake met olijfolie, chorizo, kaas, geroosterde paprika, olijven en kruiden. Speciaal voor dit recept heb ik Arbequina olijfolie uit Spanje meegenomen, deze olie ruikt echt naar olijven! En ik heb de pittige chorizo van de Lidl gebruikt, te verkrijgen tijdens de Spaanse weken. Het resultaat was een robuuste cake, heerlijk van smaak. Heel goed als onderdeel van een tapasmaaltijd.

Aantal personen

10 (als tapa)

Ingrediënten
  • 150 gram chorizo
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • zakje gedroogde gist (7 gram)
  • 1,2 deciliter (8 eetlepels) olijfolie extra virgen (arbequina)
  • 2 deciliter melk op kamertemperatuur
  • 100 gram Manchego kaas
  • 100 gram Emmentaler kaas
  • 1 geroosterde rode paprika (uit pot)
  • 80 gram zwarte olijven
  • 10 stengels bieslook
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 3 takjes peterselie
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • zout naar smaak
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • kleine cakevorm
  • bakpapier
  • beslagkom
  • mixer
  • kaasrasp
  • koekenpan met antiaanbaklaag
  • zeef
  • pollepel
  • pannenlikker
  • satéprikker
  • rooster
Bereidingstijd

Voorbereiden 20 minuten, 50-55 minuten oventijd

Bereiden

Snijd de chorizo in blokjes van een halve centimeter. Snijd de geroosterde rode paprika en de olijven fijn. Snijd de bieslook en de peterselie fijn (of gebruik diepvrieskruiden). Rasp de beide kaassoorten.

Verwarm de oven op 180°C. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes chorizo in een aantal minuten uit. Laat in de zeef uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
Bekleed een kleine cakevorm met bakpapier. Meng in een kom de eieren, gist, bloem en olijfolie tot je een glad beslag hebt. Voeg melk al roerend toe.
Voeg aan het beslag de kaas, chorizo, paprika, olijven, bieslook, tijm en peterselie toe, samen met peper en zout (niet teveel) naar smaak.
Giet het mengsel in de cakevorm. Zet de vorm net zoals bij het andere recept 50-55 minuten in de oven tot de cake gaar is. Check dit door middel van een satéprikker. Als hij droog uit de cake komt is hij goed.
Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een rooster om verder af te koelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.