Snack Tapas Vis

Gerookte makreelmousse

Ik probeer de vriezer niet te vol te laten worden, want dan heb ik geen overzicht meer van mijn voorraad. Ik vond nog een gerookte makreel in de vriezer en heb daar deze mousse gemaakt. Als smeersel op een broodje of toastje is het erg lekker, met een sterke rooksmaak. Mocht je er een voorgerecht van willen maken, week dan 1 blaadje gelatine 10 minuten in koud water, verwarm dit blaadje met aanhangend water in een steelpannetje tot de gelatine smelt en roer dit door de mousse. Laat minimaal 1 uur stijf worden in de koelkast. Zorg dat je goed de graatjes uit de makreel haalt, dit is wel een werkje (het grootste deel van de bereidingstijd).

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 gerookte makreel
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel mierikswortel (potje)
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 rode ui (niet te groot)
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • keukenmachine
Bereidingstijd

10 minuten

Bereiden

Maak de makreel goed schoon, verwijder alle velletjes, graatjes en andere harde stukjes. Doe dit samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine en laat 1 minuut draaien, zorg dat de ui goed meegehakt wordt. Wil je een voorgerecht maken, zie boven. Anders: serveren maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.