HomeSpaans Gemarineerde champignons in Pedro Ximenez

Gemarineerde champignons in Pedro Ximenez

Posted in : Spaans, Tapas on by : Els Tags: , , , , , ,

Borrelhapjes zijn altijd gevaarlijk voor iemand zoals ik! Meestal veel te vet en dus niet goed voor de lijn. Gelukkig zijn er ook alternatieven, zoals deze heerlijke tapa, champignons in Pedro Ximenez. Pedro Ximenez is een dessertsherry, dus vrij zoet. Door het toevoegen van sherryazijn verdwijnt dit zoet enigszins.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 500 gram kleine champignons
  • 3 eetlepels Pedro Ximenez sherry
  • 3 eetlepel sherryazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 takje rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • kookpan met deksel
  • eventueel tapasprikkers
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Maak de champignons schoon. Snijd ze in vieren als ze te groot zijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de champignons gaar zijn. Haal de deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat het vocht verdampen. Pas op dat de champignons niet gaan bakken. Rijg eventueel aan tapasprikkers en serveer warm of koud.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: