Barbecue Tapas Vis

Gamba’s gemarineerd in chili-knoflookolie van de barbecue

Dit gerechtje heb ik laatst bij een barbecue met 15 personen gemaakt. Ik had nog chili-olie staan van Fattoria La Vialla, een geweldig bedrijf uit Italië. Wij bestellen regelmatig wat van hun overheerlijke spullen.

Ja, het mocht weer met veel personen! Sinds wij verhuisd zijn, hebben wij nog niet zoveel mensen over de vloer gehad. Als appetizer is dit een leuk gerechtje, snel klaar en lekker pittig. Als je niet zo van pittig houdt, maak het dan met olijfolie zonder chili en doe wat versgemalen zwarte peper in de marinade. Ik heb het geserveerd in een bamboeschuitje, dat deelt makkelijk uit. Let er wel op dat de gamba’s gepeld zijn, dat eet staande veel gemakkelijker.

Aantal personen

15

Ingrediënten

  • 1 kilo diepvriesgamba’s (ik koop ze altijd bij de Sligro), ontdooid
  • 5 tenen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels chili-olie of 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel pul biber/chilivlokken
  • zout naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • kom
  • barbecue
  • barbecuetang
  • bamboeschuitjes
  • prikkertjes

Bereidingstijd

1 uur marineren + 3 à 4 minuten grillen

Bereiden

Voorbereiding

Pel de knoflook en hak deze fijn. Doe dit met de ontdooide gamba’s, citroensap, chili-olie en zout naar smaak in een schaal. Dek af met plasticfolie en laat het een uur marineren, maar zeker niet langer dan 2 uur.

Bereiding

Verhit de barbecue en leg de gamba’s op de barbecue. Bak ze in 3 tot 4 minuten aan beide kanten net gaar. Doe ze per 2 in een bamboeschuitje, prikkertje erin en serveren.