Snack Tapas Vegetarisch

Eiersalade met rauwe ham

Vanavond was het tapasavond, we hadden weer allemaal restjes en dingen in de koelkast/voorraadkast. Ik heb stamppotkroketjes en salade met cannellinibonen, tonijn en geroosterde paprika gemaakt, wat van het stuk serranoham dun afgesneden en ik wilde gevulde eieren maken. Het waren hele grote eieren, met dubbele dooier (wist ik niet) en toen ik ze doorsneed, braken ze door. Dus geen gevulde eieren… Dan maar een salade gemaakt, ik had het mayonaisemengsel om door de dooiers te roeren al klaar. Verder was de bieslook op sterven na dood, daar heb ik ook nog een klein bosje af kunnen halen.
Samen met de rauwe ham op een vers gebakken sneetje stokbrood was het erg lekker.

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 6 grote eieren
  • 2 eetlepels mayonaise, liefst Hellmanns of zelfgemaakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • bieslook

Keukenmateriaal

  • pan om eieren te koken
  • snijplank
  • koksmes
  • kommetje om de salade in te maken

Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Kook de eieren hard, in dit geval 10 minuten in kokend water. Roer ondertussen in het kommetje de mayonaise, mosterd en paprikapoeder door elkaar. Laat de eieren na 10 minuten schrikken onder de koude kraan en pel de eieren. Hak de eieren in kleine stukjes. Hak de bieslook fijn. Roer alles door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.