Ik liep met Pien door de Albert Heijn en zij vertelde dat ze daar onlangs met een vriendin dadels met roomkaas en ontbijtspek had gekocht. We hebben toen verse dadels, een pakje Monchou (de ouderwetse, stevige versie) en ontbijtspek meegenomen en deze toen ’s middags lekker voor bij de borrel gemaakt. Ik had ook nog gedroogde dadels liggen, deze heb ik 10 minuten in kokend water geweld en toen op dezelfde manier klaargemaakt, een soort dadeltest dus. De verse dadels waren echt lekkerder, en de gedroogde dadels hadden een beter formaat voor een hapje, de verse dadels waren nogal aan de grote kant.
Aantal personen
12 hapjes
Ingrediënten
- 1 pakje verse dadels (AH, groentenafdeling)
- 1 pakje Monchou (100 gram)
- 100 gram ontbijtspek, lange plakjes
Keukenmateriaal
- koksmes
- plank
- koekenpan
Bereidingstijd
10 minuten
Bereiden
Snijd de dadel aan 1 lange kant door en haal de pit eruit. Snijd een plakjes van ½ centimeter en snijd deze doormidden. Vul de dadel met een half plakje en druk deze aan. Rol de dadel in een plakje ontbijtspek. Mochten de dadels niet zo dik zijn, halveer dan het plakje ontbijtspek. Herhaal dit met de overige dadels. Leg de dadels in een koekenpan en verwarm deze op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig om, totdat het spek lichtbruin is gekleurd. Serveer (lauw)warm.