Gevogelte Kip Spaans

Kipdijfilet uit de oven met amandelen en mango

Onlangs kreeg ik weer een opdracht om het diner voor 8 personen te verzorgen. Deze groep wilde eigenlijk uit eten, maar kon geen restaurant reserveren. En wat is er dan gemakkelijker om mij voor je te laten koken! Ik heb 10 verschillende gerechten gemaakt, waaronder onderstaand recept. Het is een heerlijk zomergerecht van Yvette van Boven uit het Volkskrant magazine van het aantal jaar geleden. De mango is erg lekker bij de kip, zorg wel dat je de mango in kleine blokjes snijd. Ik heb de koriander vervangen door platte peterselie, want er zat al koriander in andere gerechten die ik had gemaakt. En niet iedereen houdt van koriander… Zelf vind ik koriander lekkerder, het geeft een Oosters tintje aan het gerecht.

En als je mij ook eens voor je wil laten koken en hier meer over wil weten, stuur me dan een e-mail!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 8 kipdijfilets
  • 100 gram gepelde amandelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels acaciahoning
  • grof zeezout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 bosje koriander
  • 1 mango
  • 2 limoenen
  • olijfolie om in te vetten

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • keukenmachine
  • ovenschaal
  • bakpapier
  • fijne rasp
  • citruspers
  • schaal

Bereidingstijd

20 minuten + 30 minuten oventijd

Bereiden

Hak de amandelen grof (eventueel in de keukenmachine). Vet een ovenschaal met olijfolie. Wrijf de kipdijfilets in met het kerriepoeder, de honing, de olijfolie en wat zout en rol ze dan door de gehakte amandelen, zodat ze helemaal met een laagje bedekt zijn.

Bak ze ongeveer 30 minuten in de oven. Draai ze een paar keer tussentijds om. Voeg eventueel wat water aan de schaal toe als alles te snel karamelliseert.

Hak ondertussen de korianderblaadjes. Boen 1 limoen goed schoon en rasp de schil, alleen het groen. Pers de limoen uit.  Schil de mango en snijd deze in hele kleine blokjes. Meng de mango, de koriander en  de limoenrasp en -sap door elkaar en maal er peper en zout boven. Pers de andere limoen ook uit.

Blus de de kipdijfilets zodra ze gaar zijn met het limoensap, haal ze uit de ovenschaal en maak met een paar eetlepels water de aanbaksels los. Roer tot een saus. Schep het mangomengsel erdoor. Serveer met brood en sla. Of pluk het uit elkaar en leg het in een tortilla.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.