HomeAmuse Serranoham met tomaat en basiIicummascarpone

Serranoham met tomaat en basiIicummascarpone

Posted in : Amuse, Snack on by : Els Tags: , , , , , , , , ,

Dit leuke lepelgerecht komt ook uit de Food Kerstspecial 2015. Dit blad komt 1 keer per jaar uit en er staan veel feestelijke recepten in. Een goede inspiratie voor onze kookclub dus. Het is al weer een aantal maanden geleden dat we bij elkaar kwamen, hierdoor heb ik nog niet uit dit blad gekookt.  De basilicummascarpone kan met gemak een dag van tevoren en bij voorkeur enkele uren van tevoren worden bereid. Ook het garnituur kan enkele uren van tevoren worden bereid. Ik heb de ingrediënten uit het oorspronkelijke recept een stuk verminderd, met de hoeveelheden uit dat recept zou mijn mond te klein zijn geweest om de amuse erin te stoppen.

Aantal amuses

12

Ingrediënten
  • ½ bosje basilicum
  • 125 gram mascarpone
  • 1/4 theelepel citroenpeper (verkrijgbaar in de supermarkt, o.a. van Jonnie Boer )
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 6 cherrytomaten
  • 2 zongedroogde tomaten op olie
  • 4 kalamata olijven
  • 6 plakjes serranoham
Keukenmateriaal
  • staafmixer
  • koksmes
  • snijplank
  • 8 amuselepels
Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Pluk de blaadjes van de basilicum en houd enkele exemplaren apart voor de garnering. Mix de resterende blaadjes met de staafmixer of in de keukenmachine met de mascarpone, citroenpeper en citrus-avocado-olie/olijfolie met citroensap, zodat een smeuïge, egale massa ontstaat. Bewaar tot serveren afgedekt in de koelkast.
Snijd de cherrytomaten in kwarten en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees in kleine reepjes. Snijd de zongedroogde tomaten in 6 reepjes en snijd de olijven in ringen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Neem de serranoham 10 minuten voor serveren uit de koelkast. Schep op iedere amuselepel een eetlepel tomatenreepjes. Snijd de plakjes serranoham in de lengte doormidden en rol ze op tot een rozet. Schik elk plakje op een lepel met tomaat. Schep met een kleine ijslepel of met behulp van twee kleine lepels een mooi bolletje basilicummascarpone in de serranoham . Garneer met een reepje zongedroogde tomaat , een olijfringetje en een blaadje basilicum. Serveer direct.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: