HomeSlank Picadillo (gehaktschotel met paprika)

Picadillo (gehaktschotel met paprika)

Posted in : Slank on by : Els Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Dit gerecht uit Midden-Amerika is voedzaam en heerlijk van smaak. Het gaf mij wel wat werk, want om een of andere reden is er geen tartaar bij de Jumbo te koop en ik had geen zin om naar AH te fietsen. Gelukkig heb ik op mijn keukenmachine ook een gehaktmolen, hier heb ik zelf half-om-halftartaar gedraaid van paardenbiefstuk en magere runderlappen. Klaar in 1 minuut + afwassen! Ik heb het zelf met zwarte bonen gegeten, het was een soort chili con carne.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 2 theelepels olijfolie

    Tartaar draaien

  • 10 grote tenen knoflook
  • 1 grote gele ui
  • 1 groene of gele paprika
  • 2 rode (punt)paprika’s
  • 500 gram rundertartaar
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout naar smaak
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 15 groene olijven
  • half bosje koriander
  • ½ glas droge witte wijn
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • grote koekenpan
Bereiden

Pel de knoflook en hak de tenen fijn. Pel de ui en hak deze fijn. Was de paprika’s, snijd ze in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en de zaden en snijd ze in blokjes. Verwijder het steeltje van de jalapenopeper, snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaden  Snijd de peper in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.

Verhit de olie in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat onder voortdurend roeren zachtjes kleuren. Voeg de ui toe en bak tot die glazig is. Doe de paprikablokjes erbij en bak nog zo’n 2 minuten. Voeg het tartaar toe en roerbak tot het bruin is.

Doe de laurier, oregano, komijn en cayennepeper erbij en roer bak een minuutje. Voeg tomaten en jalapeño toe. Doe rozijnen, olijven en zout erbij. Voeg de wijn toe, roer goed en zet het vuur laag. Proef en breng op smaak met komijn en peper. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes en strooi er grofgehakte koriander over.

Serveer met zwarte bonen en rijst of blokjes gebakken aardappel.

Smart points
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: