Slank

Frittata met geroosterde paprika

Voor mensen die, net als ik, wat kilootjes kwijt moeten raken, is dit een heerlijk en voedzaam lunchgerecht. Frittata is Italiaans voor omelet en deze omelet is lekker van smaak, met veel groenten, ziet er mooi uit en is redelijk snel klaar. Als je net als op de foto een mooi bruin omelet/frittata wilt hebben, keer de omelet dan om met behulp van een groot plat bord. Als je een filmpje hierover wil zien, klik dan hier, vanaf 1:58 minuten zie je dan hoe dit moet.

Aantal personen

1

Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 3 worteltjes
  • ½ pot geroosterde paprika
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel water
  • 2 eieren
  • 1 theelepel olijfolie
  • garnering, bijvoorbeeld kiemgroenten
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • dunschiller
  • garde
  • kom
  • koekenpan
  • (groot bord)
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Pel de ui. Snij de ui doormidden en deze delen in halve ringen. Schil de worteltjes met een dunschiller, snijd ze in de lengte in dunne plakjes en deze plakjes in reepjes (juliënne). Laat de geroosterde paprika uitlekken en snij ze in reepjes.

Verhit de olijfolie op matig  vuur in de pan en bak de ui, wortel en paprika gaar. Breek ondertussen de eieren boven de kom. Doe er een eetlepel water bij en zout en peper naar smaak. Roer de eieren los. Zodra de groente gaar is, doe je deze bij de eieren. Roer het door elkaar. Doe dit mengsel terug in de koekenpan. Laat op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden. Keer eventueel om met behulp van een groot bord.

Smartpoints

6

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.