Beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Mediterraan Rijst

Risotto met worst en Italiaanse kruiden

Dit recept heb ik laatst bij mijn schoonmoeder gemaakt, ze vond het erg lekker en wij trouwens ook! Later bleek dat haar dochter dit recept ook al had gemaakt die week, dus er liggen nu veel risottokliekjes bij haar in de vriezer. Het is een heerlijk romige risotto, mooi rood van kleur door de tomato frito. Volgens het oorspronkelijke recept moesten er 2 uien en 2 venkelknollen in, dit is veel te veel, de helft is genoeg. Zie de ingrediënten voor de door mij gebruikte hoeveelheden.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 uien
  • 1 venkelknol
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 gram risottorijst
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 fles tomato frito (7 deciliter)
  • 5 deciliter water
  • 4 kalfssaucijzen (schaal 320 gram, AH)
  • 80 gram Parmezaanse of pecorino kaas
  • 100 gram ricotta
  • half bakje basilicum
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • brede pan met dikke bodem
  • kookpan met minimaal 2 liter inhoud
  • koekenpan
  • kaasrasp
Bereidingstijd

45 minuten

Bereiden

Haal de blaadjes van de basilicum. Snipper de ui. Snijd de onderkant van de venkelknol, snijd in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de ui, venkel en de helft van de Italiaanse kruiden toe en fruit 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze bijna helemaal door de rijst is opgenomen.
Breng ondertussen de tomato frito met het water tegen de kook aan. Voeg een scheut hiervan toe aan de risotto en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 tot 30 minuten.
Haal ondertussen het vel van de worsten. Meng de rest van de Italiaanse kruiden door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Bak de balletjes in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep met de ricotta door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de gehaktballetjes en het basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.