HomeHoofdgerecht Risotto met courgette en garnalen

Risotto met courgette en garnalen

Comments : 1 Posted in : Hoofdgerecht, Rijst on by : Els Tags: , , , , ,

Hier is dan mijn eerste recept op mijn eigen website, een van de favorieten van mijn zoon. Ik vind het zelf ontspannend om in de pan te roeren, uiteraard met een glas wijn erbij en met gezelschap aan de andere kant van mijn kookeiland. De basis van mijn risotto zijn meestal courgette en garnalen, aangevuld met wat er nog in huis is, zoals paprika en op de foto zie je ook sojabonen en in julienne gesneden winterwortel. Op de kookinstructies op de verpakking staat dat de kooktijd 20 minuten is, maar bij mij duurt het altijd rond de 35 minuten.

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 300 gram risottorijst
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano, vers of gedroogd
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 500 gram grote rauwe garnalen
  • 100 gram Pecorinokaas

Keukenmateriaal

  • snijplank
  • koksmes
  • pan voor de bouillon, ik gebruik het liefst een grote steelpan
  • hapjespan
  • koekenpan
  • pollepel
  • kaasrasp

Bereidingstijd

50 minuten

Bereiden

Breng in de grote steelpan het water en de bouillonblokjes aan de kook. Zet de warmtebron op de laagste stand.

Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en deze helften ook in de lengte doormidden. Rasp de pecorino fijn.

Verhit in 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak de courgette en eventuele andere groenten in 5 minuten bruin en gaar.

Doe de olijfolie in de hapjespan en verhit deze op middelhoge stand. Voeg de ui en knoflook toe, bak tot de ui glazig ziet. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met olie . Blus af met het glas witte wijn. Blijf roeren tot de wijn door rijst is opgenomen en voeg een scheut bouillon toe. Blijf roeren tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon op is. Voordat je de laatste keer bouillon toevoegt, roer je de courgette, de doperwten en de garnalen door de bouillon. Proef of de rijst gaar is, zo niet, voeg dan extra water zonder bouillonblok toe.

Voor het serveren roer je de geraspte pecorino erdoor en eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Roel
    februari 6, 2015 at 6:54 pm

    mooie site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: