HomeHoofdgerecht Risotto met courgette, doperwten en garnalen

Risotto met courgette, doperwten en garnalen

Comments : 1 Posted in : Hoofdgerecht, Rijst on by : Els Tags: , , , , ,

Hier is dan mijn eerste recept op mijn eigen website, een van de favorieten van mijn zoon. Ik vind het zelf ontspannend om in de pan te roeren, uiteraard met een glas wijn erbij en met gezelschap aan de andere kant van mijn kookeiland. Op de foto staat een variatie met rode en gele paprika, deze lagen nog in de koelkast. Op de kookinstructies op de verpakking staat dat de kooktijd 20 minuten is, maar bij mij duurt het altijd rond de 35 minuten. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de foto, ik moet nog uitvinden waarmee ik het beste kan fotograferen.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 300 gram risottorijst
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 glas wijn
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 theelepel oregano, vers of gedroogd
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 500 gram grote rauwe garnalen
  • 100 gram Pecorinokaas
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • pan voor de bouillon, ik gebruik het liefst een grote steelpan
  • hapjespan
  • koekenpan
  • pollepel
  • kaasrasp
Bereidingstijd

50 minuten

Bereiden

Breng in de grote steelpan het water en de bouillonblokjes aan de kook. Zet de warmtebron op de laagste stand.

Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en deze helften ook in de lengte doormidden. Rasp de peccorino fijn.

Verhit in 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak de courgette in 5 minuten bruin en gaar.

Doe de olijfolie in de hapjespan en verhit deze op middelhoge stand. Voeg de ui en knoflook toe, bak tot de ui glazig ziet. Voeg de risotto rijst toe en roer tot alle korrels bedekt met olie zijn. Blus af met het glas wijn. Blijf roeren tot de wijn door rijst is opgenomen en voeg een scheut bouillon toe. Blijf roeren tot de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon op is. Voordat je de laatste keer bouillon toevoegt, roer je de courgette, de doperwten en de garnalen door de bouillon. Proef of de rijst gaar is, zo niet, voeg dan extra water zonder bouillonblok toe.

Voor het serveren roer je de geraspte peccorino erdoor en eet smakelijk!

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Roel
    februari 6, 2015 at 6:54 pm

    mooie site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: