Hoofdgerecht Rijst Spaans Vis

Paella met vis en zeevruchten

Het was weer eens tijd om de vriezer na te kijken en ik vond daarin nog een stuk kabeljauwfilet. Garnalen had ik net bij de groothandel gehaald, er lagen nog doperwtjes, uien, knoflook en gedroogde pepertjes heb ik altijd op voorraad en er lag ook nog een pakje surimi in de koelkast. Meestal maak ik dan risotto, lang roeren en gezellig met z’n allen in de keuken en nu wilde ik eens paella maken. Voordeel is dat je nauwelijks hoeft te roeren en ondertussen andere dingen kunt gaan doen. Het resultaat viel erg in de smaak, de volgende keer maak ik het met kippendijfilet! In dit recept staan tomaatjes, die heb ik zelf niet toegevoegd, want niet in huis. Omdat het me wel een lekkere toevoeging lijkt, heb ik ze in het recept laten staan.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 grote ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram surimi (vis)
  • 300 gram gemarineerde kip(pendij)filet of 300 gram visfilet, bijvoorbeeld kabeljauw
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd pepertje
  • 350 gram risotto of paellarijst
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 150 gram gekookte mosselen of grote gepelde garnalen
  • zout en peper
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • kommetje om saffraan te weken
  • hapjespan of paellapan
  • koekenpan
Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

In kommetje met 4 eetlepels warm water saffraandraadjes weken. Ui pellen en snipperen. Tomaatjes wassen en halveren. Surimi in stukjes snijden. Kip- of visfilet in stukjes snijden. In grote pan 3 eetlepels olie verhitten. Ui in pan doen en ca. 3 minuten bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Pepertje erboven verkruimelen. Rijst al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 1 liter water toevoegen en aan de kook brengen. Saffraan met weekwater toevoegen. Rijst in circa 15 minuten onafgedekt op laag vuur gaar en bijna droog koken. Na ca. 10 minuten doperwten erdoor scheppen. Intussen in koekenpan 3 eetlepels olie verhitten. Kip of vis in circa 5 minuten bruin en gaar bakken. Uit pan scheppen.  Tomaatjes ca. 1 minuut op hoog vuur al omscheppend bakken. Tomaatjes, kip/vis, mosselen/garnalen en surimi door rijst roeren en paella goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.