Gevogelte Hoofdgerecht Indiaas Oosters Rijst

Kip met yoghurt uit de oven

Uit het kookboek De Volkskeuken 2001-2004 komt het volgende recept, ook geschikt voor zeer onervaren koks, het kan niet mislukken en je hebt maar 10 minuten nodig om het klaar te maken, waardoor het ook erg geschikt is voor gezinnen met ouders die allebei werken.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 liter volle yoghurt (liefst Turkse of Bulgaarse)
  • 300 gram kip(pendij)- of kalkoenfilet
  • 4 eetlepels currypasta, bijvoorbeeld tikka of balti
  • 4 tomaten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • bosje koriander
  • ½ citroen
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram basmatirijst
  • citruspers
Keukenmateriaal
  • oven
  • koksmes
  • snijplank
  • ovenschaal
  • keukenpapier
Bereidingstijd

10 minuten + 40 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C. Pers de citroen uit. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de tomaten in zessen. Maak de champignons schoon met vochtig keukenpapier en snijd deze in tweeën. Snijd het bosje koriander fijn (alleen de blaadjes, niet de stelen) en houd de helft hiervan apart. Meng alle ingrediënten goed in een ovenschaal en zet die ongeveer 40 minuten in de oven, tot alles borrelt en een geelgouden gloed heeft. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bestrooi de ovenschotel met de overgebleven koriander en dien op met de rijst.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.