www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Oosters Vlees

Udon zwarte peper noedels met Chinese kool en gehakt

Ik had een abonnement op de Elle eten, maar dit blad bestaat helaas niet meer, het is nu alleen een online platform. Ik had nog een aantal nummers tegoed en in plaats van de Elle eten krijg ik nu de foodies. Gisteren hebben we samen dit heerlijke noedelgerecht gemaakt. Wij namen udonnoedels, maar uiteraard kan je het ook met andere noedels maken. Het meeste werk is het snijden, wij hebben al tijd bespaard door diepvries sugarsnaps te nemen, deze hoef je namelijk niet schoon te maken. Wil je nog meer tijd besparen, dan kun je van het merk Gotan gehakte knoflook en gember uit een potje halen. We hebben weer gesmuld, dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 270 gram udonnoedels
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 300 gram gehakt half-om-half
  • 1 theelepel palmsuiker of donkerbruine basterdsuiker
  • grof gemalen zwarte peper
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 300 gram sugersnaps (diepvries)
  • 1/2 Chinese kool
  • 8 baby maiskolfjes
  • 1 winterwortel
  • zout naar smaak
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 1 handje zoute pinda’s

voor de saus

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1/2 eetlepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel mirin of saké (optioneel)
  • 1 theelepel palmsuiker of donkerbruine basterdsuiker

Keukenmateriaal

  • kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • vergiet
  • wok
  • kommetje
  • schaal om gehakt te bewaren
  • 4 kommen

Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Schil de gember en hak deze fijn. Snijd de Chinese kool in repen van 1 centimeter breed. Snijd de babymais in de lengte doormidden. Schil de winterwortel en snijd deze in dunne reepjes (juliënne). Snijd de lente-uitjes en de rode peper in dunne ringetjes. Hak de pinda’s grof.

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af in het vergiet en spoel na met koud water na.

Verhit een wok met de olie, bak er het gehakt samen met de palmsuiker en zwarte peper naar smaak rul en lichtbruin in. Haal het gehakt uit de wok en zet het apart.

Roerbak in dezelfde wok  in 1 minuut de ui, de knoflook en de gember. Voeg de sugersnaps, kool, babymais en wortel toe en bak dit nog enkele minuten. Blus eventueel af met 2 eetlepels water, mochten de groenten te droog bakken.

Meng voor de saus alle ingrediënten met 1 eetlepel water door elkaar. Voeg de noedels samen met het rul gebakken gehakt toe aan de groenten in de wok. Giet de saus erbij en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en extra zwarte peper.

Serveer de noedels in een kom, garneer met de lente-uitjes, rode peper en gehakte pinda’s.