www.beproefderecepten.nl
Gebak Nagerecht

Wafeltaart met room en aardbeien

Sara en ik hadden zin om iets te bakken en we vonden het leuk om een keukenlijkje, genaamd wafelijzer, weer eens uit de kast te halen. We vonden een leuk recept van Dr. Oetker, niet te moeilijk en met aardbeien. Even snel de laatste boodschappen gehaald en aan de slag! Al snel werd duidelijk dat er iets niet klopte, het beslag bleef erg dik. En wat bleek: De eieren die wel op het ingrediëntenlijstje stonden, werden nergens vermeld. Snel de eieren toegevoegd en toen werd het beslag zoals het hoorde te zijn. Ik heb de Dr. gemaild met deze opmerking, ik ben benieuwd of ze het aanpassen… Ik vond nog een buisje met chocoladeballetjes en strooide deze ook nog over de taart. De taart was erg lekker en zag er prachtig uit. En uiteraard was het weer erg gezellig om samen aan een recept te werken!

Aantal personen

4 tot 6

Ingrediënten

Voor de wafels:

  • 100 gram roomboter
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 180 gram bloem
  • ½ tl bakpoeder (Backin)
  • 175 milliliter karnemelk
  • 2 eetlepels honing
  • olie of bakspray om het wafelijzer in te vetten

Voor de vulling:

  • 500 gram aardbeien
  • 2½ deciliter slagroom
  • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
  • 125 gram magere kwark
  • 60 gram suiker of zoetstof
  • 2 eetlepels citroensap

Voor decoratie

  • gepelde pistachenoten
  • eventueel munt naar smaak
  • eventueel chocoladebolletjes of -hagelslag of -vlokken
  • poedersuiker

Keukenmateriaal

  • 2 kommen
  • mixer of keukenmachine met mixer
  • keukenmes
  • snijplank
  • wafelijzer
  • serveerbord of schaal

Bereidingstijd

30 minuten

Bereiding

Recept voor wafels:

Doe de boter in een kom. Meng met een mixer de boter zacht en voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng het tot goed gemengd is. Voeg de eieren toe. Mix het daarna 1 à 2 minuten op de hoogste stand door.

Meng de bloem met het bakpoeder, voeg het beetje bij beetje en afwisselend met de karnemelk in delen toe aan het botermengsel. Mix ondertussen met de mixer op de middelste stand. Voeg daarna de honing toe en mix het nog even goed door.

Vet het wafelijzer in met een beetje olie of bakspray. Zet het wafelijzer op de middelste temperatuur en laat het goed warm worden. Controleer eventueel de handleiding van het wafelijzer.
Vul het wafelijzer met het wafelbeslag. Bak de wafels goudbruin en krokant. Het is een afhankelijk van de grootte van het wafelijzer hoe lang ze moeten bakken, bij mij duurde het 8 minuten per wafel. Bak in totaal vier wafels.

Voor de roomvulling:

Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix. Meng in een andere kom de kwark, suiker en citroensap. Spatel de geklopte slagroom erdoor.

Veeg de aardbeien schoon. Snij ongeveer een derde van de aardbeien in plakjes .

Leg een wafel op een mooi serveerbord. Bestrijk de wafel met ongeveer een kwart van het slagroom-kwarkmengsel. Verdeel een derde van de aardbeienplakjes over de room. Leg de volgende wafel er bovenop en herhaal dit.

Bestrijk de bovenste wafel met het overgebleven kwark-slagroom mengsel. Verdeel de hele aardbeien er over. Hak de pistachenoten grof en strooi deze tot slot over de taart.

Het lekkerst is om de wafeltaart gelijk te serveren. Wil je liever even wachten, zet de wafeltaart tot serveren in de koelkast. Leg vlak voor het serveren eventueel muntblaadjes op de taart en bestrooi de wafeltaart met poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.