HomeNagerecht Vanilleroomtrifle met salted caramel fudge en kletskoppen

Vanilleroomtrifle met salted caramel fudge en kletskoppen

Posted in : Nagerecht on by : Els Tags: , , , , , , , , ,

Op zoek naar een toetje voor het diner met mijn oom’s en tantes kwam ik een trifle tegen met zelfgemaakte advocaat. Ik wilde altijd al zelf een keer advocaat maken en ging vol enthousiasme aan de slag. Naar mijn gevoel moest ik uren roeren in de pan voordat de eieren die ik au-bain-marie moest warm maken op temperatuur waren. Nadat de advocaat was afgekoeld, vond ik de advocaat veel te sterk! Ik heb toen gekozen voor deze variant met zelfgemaakte slagroomvla uit mijn oude vertrouwde Wannee. Het ziet er prachtig uit en een klein glaasje is echt voldoende, de vla is door de slagroom nogal machtig.

Aantal personen

veel

Ingrediënten
  • 7½ deciliter slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram maïzena
  • 1 roombotercake (AH, 450 gram)
  • 1 zakje salted caramel fudge (Johnny Doodle, zak 200 gram)
  • amaretto
  • kletskoppen (AH, pakje 175 gram)
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • grote kom
  • garde of mixer
  • kookpan 2 liter
  • plasticfolie
  • dessertglaasjes
Bereidingstijd

 

Bereiden

Klop de eieren met de witte basterdsuiker los met de mixer of een garde. Roer de maïzena erdoor. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe het vanillestokje en de merg samen met de slagroom in de pan en breng dit langzaam aan de kook. Schenk de slagroom al roerend bij het eimengsel en doe het geheel terug in de pan. Laat de vla al roerend met een garde 3 tot 4 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het vanillestokje. Leg een vel plasticfolie rechtstreeks op de vla, zorg dat de folie de vla overal raakt. De folie voorkomt dat zich een vel op de vla vormt.

Snijd de cake in dunne plakken en daarna in blokjes. Snij de fudge in dunne plakjes en daarna in blokjes. Verkruimel 2 kletskoppen. Doe een laagje blokjes onder in een dessertglas en sprenkel er amaretto overheen. Schep er wat vla op. Doe hier wat fudgeblokjes en verkruimelde kletskoppen op. Doe er dan nog een laag cakeblokjes op en besprenkel deze met amaretto. Hierna nog een laag vla en een paar fudgeblokjes. Breek een kletskop in 4 stukken en steek 1 of 2 stukken ter garnering in de vla. Serveren maar!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: