G-QSYTB3MLZY
Nagerecht Vla/pudding Zoet

Mangomousse met ananas

Dit keer een variatie op de mousse met bosbessen en frambozen. Toetjes maak ik eigenlijk niet zo vaak, ik ben meer van de voor- en hoofdgerechten. Ik had al een tijdje een doosje met mango in de vriezer liggen. Verder is dit recept een echt “voorraadkastrecept”, ik heb deze ingrediënten meestal wel in huis. Ik had een blikje met kleine stukjes ananas, maar uiteraard mag je ook schijven klein snijden!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 250 gram ontdooide diepvries mangostukjes
  • 37 gram fijne kristalsuiker
  • ¼ theelepel vanille extract
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 gelatineblaadje
  • 1 blikje Hak Ananas blokjes op ananassap 230 gram
  • 200 ml slagroom
Keukenmateriaal
  • keukenmachine
  • kommetje om gelatine te weken
  • pannetje om de gelatine te smelten
  • kom om de slagroom te kloppen
  • mixer
  • spatel
  • 4 dessertglazen of -schaaltjes
Bereidingstijd

15 minuten + 2 uur wachten

Bereiden

Doe de mango met de kristalsuiker, vanille en citroensap in de keukenmachine en pureer dit mengsel. Zet de puree apart.

Week het gelatineblaadje 5 minuten in ruim koud water. Verwarm het blaadje met aanhangend water zachtjes in een steelpan tot het smelt; laat het niet koken. Roer de gelatine door de frambozenpuree.

Klop de slagroom tot zachte pieken, spatel de mangopuree hierdoor. Laat de ananas uitlekken en roer door de mousse. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes of dessertglazen en laat ze afgedekt in de koelkast minstens 2 uur opstijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.