Dit recept heb ik al heel vaak gemaakt en is een van de lievelingstoetjes van de kinderen. Het is heel simpel om te maken. De combinatie van het zoete van de bodem en de karamel (dulce de leche) met het frisse van de frambozen is echt geweldig! Mocht je geen dulce de leche kunnen vinden of geen zin hebben om dit maken, dan is het ook heerlijk met pecon-karamelijs van de Jumbo.
Ingrediënten
- 225 gram chocolatechip cookies
- 100 gram roomboter
- 1 liter slagroomijs (vanille)
- 0,5 blik dulce de leche
- 200 gram frambozen
Keukenmateriaal
- keukenmachine
- lepel
- rechthoekige schaal
- bakpapier
Bereidingstijd
15 minuten bereidingstijd + 120 minuten in de vriezer
Bereiden
Laat het slagroomijs iets zacht worden. Maal de chocolate chip cookies in de foodprocessor fijn.
Smelt de boter op laag vuur, het mag niet koken. Roer de gemalen chocolatechip cookies erdoor, houd eventueel een beetje achter ter garnering.
Bekleed een rechthoekige schaal met bakpapier. Schep het boter/chocolate chip cookiemengsel in de schaal, druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Verspreid het slagroomijs over de koekbodem. Verspreid de dulce con latte erover. (Mocht je geen dulce de leche kunnen vinden, je kan het zelf maken door een blik gecondenseerde melk 2 uur zachtjes te koken in een pan. Het blik moet de hele kooktijd volledig onder water staan.)
Druk de frambozen netjes op de ijstaart. Zet de taart 2 uur in de vriezer.