Deze week heb ik meer dan een uur in de bibliotheek zitten wachten op iemand die niet kwam opdagen. Gelukkig had ik in de bibliotheek afgesproken en daar heb ik weer een aantal kookboeken bekeken. Toetjes maken doe ik niet vaak, slecht voor mijn toch al niet geweldige lijn, maar dit recept kon ik niet weerstaan. Door het frambozenmengsel niet te zeven, blijven de pitjes in de mousse, dit vinden wij erg lekker.
Aantal personen
3-4
Ingrediënten
- 250 gram frambozen of ontdooide diepvriesframbozen
- 37 gram fijne kristalsuiker
- ¼ theelepel vanille extract
- ½ eetlepel citroensap
- 1 gelatineblaadje
- 100 gram witte chocolade
- 150 ml slagroom
- witte chocoladeschilfers
Keukenmateriaal
- keukenmachine
- dunschiller
- kommetje om gelatine te weken
- au-bain marie kom
- pan waar de au-bain marie kom op past
- pannetje om de gelatine te smelten
- kom om de slagroom te kloppen
- spatel
- 3-4 dessertglazen of -schaaltjes
- mixer
Bereidingstijd
25 minuten + 2 uur wachten
Bereiden
Schaaf met de dunschiller 20 gram schilfers van de witte chocolade. Pureer de frambozen met de kristalsuiker, vanille en citroensap in een keukenmachine. Zet de puree apart.
Week het gelatineblaadje 5 minuten in ruim koud water. Verwarm het blaadje met aanhangend water zachtjes in een steelpan tot het smelt; laat het niet koken. Roer de gelatine door de frambozenpuree.
Smelt de overgebleven chocolade met 40 milliliter slagroom in een hittebestendige kom au bain marie. Laat de chocolade afkoelen. Klop de overgebleven slagroom tot zachte pieken, spatel hem luchtig door de afgekoelde chocolade en schep de frambozenpuree hierdoor. Verdeel de mousse over 3-4 schaaltjes of dessertglazen en laat ze afgedekt in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
Garneer met de chocoladeschilfers.