Nagerecht

Chocoladebakjes van pure chocolade, te vullen met mousse, ijs e.d.

In december is Pien jarig, ze werd 22. Vorig jaar woonde ze in Engeland, hierdoor heeft ze helaas geen 21 dinner kunnen geven. Daarom hadden we dit keer een 22 dinner, met allemaal leuke meiden! Vooraf aten we het taartje, daarna aardperensoep met , hierna kip saltimbocca en papillotte en als toetje deze geweldig uitziende chocoladebakjes (zie chicks love food), door ons gevuld met witte chocolademousse. Als je nog een mooi en niet te moeilijk toetje zoekt met de Kerst, dan scoor je in ieder geval hiermee! De bakjes zijn heel eenvoudig te maken, je hebt alleen een beetje geduld nodig. Over de witte chocolademousse was ik nog niet helemaal tevreden, ik ga nog op zoek naar een goed recept, dan kun je dan later in een blog lezen. De frambozensorbetijs was heel erg lekker, dit recept volgt ook nog later deze maand.

Aantal personen

12

Ingrediënten
Keukenmateriaal
  • muffinvorm voor 12 muffins
  • pan
  • op de pan passende metalen schaal
  • papieren cakevormpjes
  • schone brede keukenkwast
Bereidingstijd

60 minuten, waarvan 30 minuten wachttijd

Bereiden

Leg papieren muffinvormpjes in hetbakblik voor muffins. Doe een laagje water in de pan en breng dit aan de kook. Zet de warmtebron op de laagste stand. Breek de chocolade in stukjes, doe deze in de metalen schaal en zet deze op de pan met het zachtjes kokende water. Smelt de chocolade. Je kan de chocolade ook in de magnetron smelten, gebruik dan een voor de magnetron geschikte schaal en roer de chocolade na periodes van 20 seconden steeds door.
Doop de kwast in de gesmolten chocolade en bestrijk de binnenkant van de muffinvormpjes met een laagje chocolade. Zet de muffinvorm 5 minuutjes in de koelkast om de chocolade te laten afkoelen.  ‘Verf’ nu weer een laagje en zet vervolgens de muffinvorm 5 minuten in de koelkast. Herhaal dit hierna nog één keer, zodat je uiteindelijk drie laagjes chocolade hebt gemaakt. Laat de chocolade nu volledig hard worden in de koelkast, minimaal 20 minuutjes wachten.  Haal heel voorzichtig de papieren vormpjes los. Pas op dat de chocolade niet breekt. Tip: maak een klein beginnetje door de punt van een mesje tussen het papier en de chocolade te steken. Mochten er gaatjes in de vormpjes zitten, dan kun je deze nog even dichtsmeren met kloddertje gesmolten chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.