www.beproefderecepten.nl
Nagerecht

Cheesecake uit een glas met nog minder punten

Dit jaar is het programma van de WeightWatchers wat aangepast en dit heeft als voordeel dat we wekelijks weer nieuwe recepten krijgen. In het eerste boekje stond een cheesecake uit een glas. In een stuk cheesecake zit normaal 13 punten (ik mag er 30 op een dag), in het recept van het boekje zijn dit 4 punten en voor een etentje bij Paul en Berthilde heb ik deze versie gemaakt met slechts 2 punten! Het was erg lekker en ik ga deze zeker nog vaker maken.

Aantal personen

6

Ingrediënten

  • 1 ½ eierkoek of Céréal Minicakes chocolade zonder suiker
  • ¼ theelepel kaneel
  • 375 gram magere kwark
  • ½ theelepel vanille-essence
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 1 pak diepvries bosvruchten van 250 gram
  • 1 eetlepel water
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 100 gram verse bosbessen
  • 100 gram verse frambozen

Keukenmateriaal

  • steelpannetje
  • spatel
  • koksmes
  • snijplank
  • kom
  • kommetje om gelatine te weken
  • dessertglazen

Bereidingstijd

15 minuten + afkoelen

Bereiden

Maak eerst de bosvruchtengelei: Doe de diepvriesbosvruchten met 1 eetlepel water en 2 eetlepels zoetstof in een steelpan en breng aan de kook, laat 5 minuten doorkoken. Doe koud water in een kommetje en week de gelatineblaadjes 5 minuten tot ze zacht zijn. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer door het warme vruchtenmengsel. Laat afkoelen, eventueel au bain marie in een bak koud water.

Snijd de eierkoek in heel kleine blokjes. Doe ze in een schaal en roer de kaneel erdoor. Verdeel de eierkoekkruimels over 6 glaasjes. Doe de magere kwark met de vanille-essence en 2 eetlepels zoetstof in een kom en roer goed door. Verdeel dit over de 6 glaasjes. Doe een laagje bosvruchtenmengsel op het kwarkmengsel en garneer met verse bosbessen en frambozen.

5 Reacties

  1. Lijkt me lekker. Wat is precies een eierkoek, is dat een omelet, ik weet niet of if ik dat kan krijgen in spanje. Groet martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.