HomeNagerecht Cheesecake uit een glas met nog minder punten

Cheesecake uit een glas met nog minder punten

Comments : 5 Posted in : Nagerecht on by : Els Tags: , , , , , , , ,

Dit jaar is het programma van de WeightWatchers wat aangepast en dit heeft als voordeel dat we wekelijks weer nieuwe recepten krijgen. In het eerste boekje stond een cheesecake uit een glas. In een stuk cheesecake zit normaal 13 punten (ik mag er 30 op een dag), in het recept van het boekje zijn dit 4 punten en voor een etentje bij Paul en Berthilde heb ik deze versie gemaakt met slechts 2 punten! Het was erg lekker en ik ga deze zeker nog vaker maken.

Aantal personen

6

Ingrediënten
  • 1 ½ eierkoek (5)
  • ¼ theelepel kaneel
  • 375 gram magere kwark (6)
  • ½ theelepel vanille-essence
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 1 pak diepvries bosvruchten van 250 gram
  • 1 eetlepel water
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 100 gram verse bosbessen
  • 100 gram verse frambozen

Keukenmateriaal

  • steelpannetje
  • spatel
  • koksmes
  • snijplank
  • kom
  • kommetje om gelatine te weken
  • dessertglazen

Bereidingstijd

15 minuten + afkoelen

Bereiden

Maak eerst de bosvruchtengelei: Doe de diepvriesbosvruchten met 1 eetlepel water en 2 eetlepels zoetstof in een steelpan en breng aan de kook, laat 5 minuten doorkoken. Doe koud water in een kommetje en week de gelatineblaadjes 5 minuten tot ze zacht zijn. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer door het warme vruchtenmengsel. Laat afkoelen, eventueel au bain marie in een bak koud water.

Snijd de eierkoek in heel kleine blokjes. Doe ze in een schaal en roer de kaneel erdoor. Verdeel de eierkoekkruimels over 6 glaasjes. Doe de magere kwark met de vanille-essence en 2 eetlepels zoetstof in een kom en roer goed door. Verdeel dit over de 6 glaasjes. Doe een laagje bosvruchtenmengsel op het kwarkmengsel en garneer met verse bosbessen en frambozen.

Print Friendly, PDF & Email

5s COMMENTS

5 thoughts

  • Martine
    februari 19, 2017 at 7:50 pm

    Lijkt me lekker. Wat is precies een eierkoek, is dat een omelet, ik weet niet of if ik dat kan krijgen in spanje. Groet martine

    • Els
      februari 19, 2017 at 7:53 pm

      Ik zal je een pakje sturen!

  • Els
    februari 25, 2017 at 11:20 am

    Ik zie nu net een recept in het blad van de natuurwinkel. Ik zal het via Whatsapp naar je sturen.

    • Martine
      februari 26, 2017 at 1:49 pm

      Goed van jou, ik ga ze maken want ik heb gedroogde abrikozen en speltmeel in huis.
      Liefs

      • Els
        februari 26, 2017 at 1:50 pm

        Ik ben benieuwd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: