Nagerecht

Aardbeientoetje met slagroom, kletskoppen, basilicum en balsamico parels

Goede vrienden van ons hebben sinds twee jaar een webshop met allemaal heerlijke olieën, balsamico- en andere azijnen. Sinds kort is dit assortiment uitgebreid met super lekker balsamico parels. Het smaakt heerlijk en geeft een prachtige afwerking aan gerechten. Ik bedacht dit hele simpele dessert, klaar in een paar minuten, succes gegarandeerd. Bezoek de website van Olivioli en koop hier lekkere olie e.d., vooral de Venta del Baron, de best olijfolie ter wereld, een prijswinnaar!, is mijn favoriet en heb ik zojuist weer besteld.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 spuitbus slagroom (light)
  • 500 gram aardbeien
  • 4 kletskoppen (koekje, pak 175 gram)
  • 4 mooie blaadjes basilicum
  • 4 theelepels balsamico parels
Keukenmateriaal
  • aardappelschilmesje
  • 4 mooie dessertglazen
Bereidingstijd

5 minuten

Bereiden
balsamico parels

Maak de aardbeien schoon en snijd deze doormidden of in vieren, afhankelijk van de grootte van de aardbeien. Spuit een laag slagroom in het dessertglas. Leg hier de aardbeien op. Verkruimel per glas een kletskop en leg deze op de aardbeien. Leg er een lepeltje balsamico parels op en leg er een blaadje basilicum bij.

3 reacties

  1. Hoi Els,dit lijkt me een verrukkelijk toetje wat ik binnenkort ga maken voor 6 personen.Mijn vraag is kan ik de slagroom mengen met roomkwark zodat het niet te zoet gaat worden?

  2. Gisteren gemaakt en het was verrukkelijk.Eerst een laagje volle kwark daarna slagroom en de rest.De balsamico parels maakte het helemaal af.Ik had een bijzonder nagerecht voor onze gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.