Warme ceasarsalade met kip, eieren, ansjovis en Romaine sla
Gevogelte Kip Lunchgerecht Mediterraan Salade

Warme ceasarsalade met kip, eieren, ansjovis en Romaine sla

Waar stond dat recept ook al weer, dat met die tonijn en kip en panko uit de oven? We hebben deze week toch alleen de Allerhande gelezen? Er stond een foto bij, dus het komt niet uit de Volkskrant… Zoeken, zoeken, zoeken. En nee hoor, geen Allerhande app of website, maar toch een recept uit de Volkskrant, het magazine van zaterdag 12 maart, een recept van Yvette van Boven. Met een foto, want gelezen op de iPad, grrr. Dus toch gevonden en gemaakt voor goede vrienden. Het is een fijn recept, ook omdat je de kip in de oven klaarmaakt, heel prettig als je gasten hebt.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 4 kippendijen zonder been
  • 100 gram overjarige kaas (Bastiaansen Gourmet Superieur), plus extra
  • 50 gram panko of paneermeel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 10 gram bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kroppen Romaine of Batavia-sla
  • 8 ansjovisfilets
  • 4 eieren, maat M
  • 1 citroen
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • eventueel knoflookpers
  • kookpan voor de eieren
  • oven
  • bakplaat
  • bakpapier
  • kaasrasp
  • kom
Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

Rasp de overjarige kaas fijn. Pel de knoflook en snijd deze zeer fijn of pers ze uit met de knoflookpers. Hak de bladpeterselie fijn met het koksmes. Snijd de kroppen sla overlangs doormidden. Snijd de ansjovis in reepjes. Kook de eieren zacht (formaat M, 5½ minuut in kokend water). Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Meng 50 gram kaas, panko, 3 el olijfolie, peterselie, de helft van de knoflook, peper en zout in een kom. Schep de kippendijen erdoor en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 20 minuten gaar, keer halverwege.

Druppel de rest van de olijfolie over de slakroppen, bestrooi met de resterende knoflook, peper en zout. Leg ze naast de kip in de oven en rooster de sla nog 5 minuten mee.

Snijd de citroen in 8 partjes. Serveer de warme sla met de kip ernaast, verdeel de ansjovis erover, leg de gehalveerde eitjes en de citroenpartjes erbij. Bestrooi met de rest van de kaas. Serveer eventueel met knapperige broodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.