Ik ben niet altijd even enthousiast over de Delicious., maar in de versie van april 2020 staan wel veel recepten die volgens mij de moeite zijn om uit te proberen. Vandaag maar begonnen met dit recept. Pulled chicken vinden we allemaal lekker, Thais eten ook, dus het moet heerlijk worden!
We hebben helaas geen hele grote aardappelen in huis, gelukkig gaat het ook goed met middelgrote kruimige aardappelen. De kippendijfilet is supersimpel om te maken met een lekkere oosterse smaak. We hadden ook geen bieten in huis, ik heb toen een stukje courgette als juliënne geraspt. Ik heb hiervoor in 2018 een handige multirasp bij Aliexpress gekocht, deze is nog steeds te koop. We hadden nog aardig wat juliënnegroenten over. Ik heb deze door de dressing met ui geroerd, echt een heerlijke en slanke salade.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 4 heel grote kruimige aardappelen of 8 middelgrote
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 1 theelepel vissaus + eventueel extra
- 350- 400 gram kippendijfilet
- 1 kleine rode ui
- 1 deciliter appelazijn
- snufje suiker
- 2 eetlepel kokosroom + eventueel extra voor erover
- 2 bosuitjes
- 100 gram taugé
- wat biet- en/of worteljuliënne, voor erover
- ½ bosje koriander
- 1 rode chilipeper
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- zout naar smaak
Keukenmateriaal
- kom
- koksmes
- snijplank
- oven met bakplaat
- bakpapier
- rasp (zie foto)
- kommetje voor azijn/uimengsel
- koekenpan
Bereidingstijd
40 minuten + 1 uur oventijd + 15 minuten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Wrijf de aardappels in met wat van de olie en zout en leg ze op de bakplaat. Bak de aardappels in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar.
Meng intussen de currypasta met de vissaus en wrijf de kippendijfilets hiermee in. Laat 10 minuten afgedekt intrekken. Pel de ui en snijd deze in dunne plakjes. Doe ze in een kom de azijn, een snufje zout en suiker en laat tot gebruik intrekken.
Verwarm de rest van de olie in de koekenpan en bak de kip rondom bruin en in 15 tot 20 minuten gaar. Keer regelmatig. Laat de kip even afkoelen en trek het vlees in reepjes. Snijd de bosuitjes in ringen. Meng het vlees met 2 eetlepels kokosroom en bosui en breng op smaak met extra vissaus, peper en zout.
Snijd de chilipeper in dunne reepjes. Neem de aardappels uit de oven en maak er overlangs een snee in. Haal het kruim iets los, bestrooi met wat zout en verdeel het kipmengsel erover. Doe er taugé, wat biet- en worteljuliënne over en bestrooi met korianderblaadjes en rodepeperreepjes. Bedruppel eventueel met extra kokosroom.