www.beproefderecepten.nl
Kip Oosters

Gekaramelliseerde kippenvleugeltjes

Op dinsdag ben ik altijd in Almere Haven en kom ik langs de islamitische slagerij. Deze keer heb ik kippenvleugeltjes meegenomen, om nog preciezer te zijn, het tussenstukje van het vleugeltje, want dat vinden wij thuis het lekkerst. Thuisgekomen ben ik op zoek gegaan naar een recept en dit vond ik in het boek dat ik onlangs cadeau heb gekregen: Gekaramelliseerde kippenvleugels uit de oven. Ook erg lekker als borrelhapje, je krijgt alleen wel vieze vingers als je het niet met vork en mes wil eten. Roer niet door de karamel en pas goed op dat het niet aanbrand!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 100 gram suiker
  • 3 eetlepels water
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vissaus
  • 4 centimeter gember
  • 1 Spaanse peper
  • 1 kilo kippenvleugeltjes
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • hakmolen, bijv. van de staafmixer
  • koekenpan
  • oven met bakplaat
Bereidingstijd

15 minuten + 40 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snijd de sjalotten in stukken. Pel en snijd de knoflook in stukken. Verwijder het steeltje van de Spaanse peper en snijd deze in stukken. Schil de gember en snijd deze in stukken. Doe de ui, knoflook, Spaanse peper en gember in de hakmolen en hak het fijn. Doe de suiker en het water in de koekenpan en laat op middelhoog vuur de suiker karamelliseren. Let goed op, het kan snel aanbranden. Zodra de karamel goudbruin van kleur is, zet je het vuur laat en doe je het mengsel uit de hakmolen erbij. Laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen. Blus dan af met de vissaus en neem de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de kippenvleugels hierop. Doe de het karamelmengsel erover en zorg dat alle vleugels goed met marinade zijn bedekt. Bak ze circa 40 minuten in de oven, maar controleer voor de zekerheid na 30 minuten of ze niet te donker worden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.