HomeHoofdgerecht Zeebaars uit de oven op oosterse wijze

Zeebaars uit de oven op oosterse wijze

Posted in : Hoofdgerecht, Oosters, Vis on by : Els Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Wij waren onlangs aan het winkelen bij de nieuwe werkgever van mijn schoonzoon en zagen daar superverse zeebaarzen in de aanbieding liggen. Ik ben dol op vis, ook als deze nog heel zijn, graatjes vind ik dus niet erg. Roel wel, dus de volgende keer ga de baars voor hem fileren. Nu nog een recept, het liefst met een oosters of Italiaans tintje. Na wat zoeken in mijn vele kookboeken én online kwam ik dit recept tegen. De mie die erbij geserveerd wordt is ook erg lekker en het geheel is niet moeilijk om te maken. Smullen maar!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 zeebaarzen (of 4 zeebaarsfilets) (zonder kop, vinnen en ingewanden, ontschubt)
  • 1 limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 worteltje
  • 2,5 centimeter gember
  • 2 teentjes knoflook (in dunne schijfjes gesneden)
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 theelepels geroosterde sesamolie
  • limoenhelften om te serveren
  • 250 gram Chinese eiernoedels (mie)
  • 1 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 kleine rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram taugé
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepels verse korianderblaadjes

Keukenmateriaal

  • aluminiumfolie
  • bakpapier
  • koksmes
  • snijplank
  • oven met bakplaat
  • kookpan met kokend water
  • vergiet

Bereidingstijd

35 minuten

Bereiding

Snijd de limoen in dunne plakjes. Schil de wortel en gember met een dunschiller. Pel de knoflook. Snijd de lente-uitjes, de wortel, gember en 2 teentjes knoflook  in fijne reepjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg vier vellen bakpapier op vier vellen aluminiumfolie en leg de vis erop. Schik de plakken limoen in de vis en bestrooi hem met de lente-ui-, wortel-, gember- en knoflookreepjes. Besprenkel met 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Vouw eerst het bakpapier over de lengte over de vis en dan over de breedte. Vouw daarna op dezelfde wijze de aluminiumfolie dicht, zodat de pakjes goed zijn gesloten. Leg het op een bakplaat. Laat 25 minuten bakken, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt (open de folie om dit te controleren).

Doe ondertussen de noedels in een pan met kokend water, breng weer aan de kook en laat 3 minuten sudderen of kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok, voeg de uien en de knoflook toe en laat 30 seconden op een hoog vuur bakken. Doe de taugé erbij en laat 1 minuut bakken, of tot die zacht is. Voeg de noedels toe, samen met de sojasaus. Laat 2-3 minuten op een hoog vuur bakken, terwijl u goed roert.
Neem de vis uit de oven en leg de pakketjes op 4 borden. Maak aan tafel de pakketjes open, bestrooi met de blaadjes koriander en leg de limoenhelften erop. Serveer met de noedels.

Print Friendly, PDF & Email

%d bloggers liken dit: