Hoofdgerecht Italiaans Vis

Zalmrollade met gedroogde tomaat, dragon en ricotta

Ik heb al eerder een recept gepubliceerd uit “Papillotes, bakken in een papiertje. Dit recept leek Pien erg lekker, dus heb ik het gemaakt. Als je het lastig vindt om het vel van de zalm te halen, vraag het dan aan je visleverancier. De graten haal ik er altijd met een combinatietang uit die ik goed heb afgewassen, ik ben nog geen pincet tegengekomen waarmee ik eenvoudig de graten eruit kan trekken, zelfs niet met het peperdure pincet van Tupperware. Ik kon geen dragon vinden (de Sligro in Almere gaat pas op 24 augustus 2015 open, joepie!), ik heb dille gebruikt op advies van internet. Ik heb de zalmrollade geserveerd met de salade met parelcouscous en een versgebakken broodje.

Aantal personen

4 tot 6

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet van ongeveer 1 kilo
  • 2 eetlepels pesto rosso
  • 1 bosje dragon (of dille)
  • 150 gram ricotta of kwark
  • 8 tot 10 zongedroogde tomaten (uit een potje op olie)
  • 1 tot 2 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • pincet
  • lepel
  • kwastje
  • bakpapier
  • oven
  • keukentouw
  • niettang

Bereidingstijd

15 minuten bereidingstijd + 20 tot 25 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210°C. Trek de huis van de zalmfilet (of laat dit de visleverancier doen). Snijd het smalle uiteinde van de filet en houd het apart. Halveer de filet in de lengte en verwijder eventuele graten met een pincet. Bestrijk beide stukken zalm met behulp van een lepel met de pesto.

Houd een paar blaadjes dragon (of dille) apart. Meng de rest van de dragon (of dille) met de ricotta (of kwark). Breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de zongedroogde tomaten en het ricottamengsel over het eerste stuk zalm. Leg het tweede stuk zalm op het eerste. Zorg dat de twee halve filets kop aan staart liggen met de mooiste kant boven. Bestrooi met de achtergehouden blaadjes dragon (of dille). Bind de filet op meerdere plaatsen heel voorzichtig met een touwtje samen en leg kleine knoopjes in het bindtouw.

Neem een stuk bakpapier en vet dat met behulp van een bakkwastje met olijfolie in. Leg de visrollade erop. Vouw de papillote hermetisch dicht (gebruik de niettang) en bak hem afhankelijk van het vermogen van de oven in 20 tot 25 minuten gaar. Lekker met pasta met olijfolie, knoflook en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.