Waar ik voorheen dingen als hummus probeerde te vermijden in verband met de hoeveelheid calorieën, mag ik het nu, mits zelfgemaakt, eten. Hummus is heel eenvoudig om te maken en snel klaar. Ik heb de groenten op de barbecue gegrild, ook als was het echt nat herfstweer, gelukkig staat de Weber onder ons afdakje. Het oorspronkelijke recept is vegetarisch, maar Mees had zin in kip, dus hebben we er ook kip op gedaan. In plaats van verse peterselie en basilicum voor de kruidenolie, kan je ook diepvrieskruiden gebruiken.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- ½ bosje peterselie
- ½ bosje basilicum
- 1 theelepel olijfolie
- 50 milliliter groentenbouillon
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- zout naar smaak
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
- 50 milliliter water
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel komijn
- 2 rode paprika’s
- 2 courgettes
- 2 portobello’s
- 4 kleine tortilla wraps
Keukenmateriaal
- staafmixer met beker of hakkommetje
- zeef
- koksmes
- snijplank
- keukenpapier
- grillpan
Bereidingstijd
50 minuten
Bereiden
Was voor de kruidenolie de peterselie en basilicum, schud droog, hak grof en pureer met de olie, bouillon, peper en zout. Of schud van de diepvrieskruiden van elk soort 2 eetlepels in de beker van de staafmixer en pureer met de olie, bouillon, peper en zout.
Spoel voor de hummus de kikkererwten af in een zeef onder de koude kraan, laat uitlekken en pureer met water, citroensap, komijn, zout en peper.
Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in 8 stukken. Was de courgettes en snijd in plakken van 0,5 centimeter. Borstel de portobello’s schoon met vochtig keukenpapier en snijd in dikke plakken. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en bak de groenten zonder vet na elkaar 4 tot 5 minuten aan beide kanten. Of verwarm de barbecue voor op middelhoge stand en grill alles tegelijk en 4 tot 5 minuten aan beide kanten. Als je net als ik kipfilet erbij wil eten, snijd de kipfilet in repen, bestrooi met peper en zout en grill ze met de groenten mee.
Verwarm de tortilla wraps zoals aangegeven op de verpakking. Bestrijk met hummus, beleg met de gegrilde groenten en besprenkel met de kruidenolie. Rol de wraps op en server.