Sinds kort verkopen wij in de VVV-winkel de producten van Wilder Land. Bij een deel van deze producten komen de ingrediënten van heel dichtbij, namelijk van Utopia-eiland. Ik vond de pasta er erg leuk uitzien en was benieuwd naar de smaak. Blij verrast vond ik dit recept op hun website. Ik gebruikte een flespompoen, maar het kan ook met een oranje pompoen of winterpeen. Als garnering gebruikte ik salieblaadjes, deze heb ik krokant gebakken in Blueband Heerlijk Romig, een plantaardige vervanger van roomboter.
Aantal personen
3 à 4
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 250 gr Wild Sage pasta met smalle weegbree
- 3 eetlepels (plantaardige) roomboter
- 2 grote witte uien, in ringen gesneden
- Scheut appelciderazijn
- twee handjes walnoten
- kaneel
- chilivlokken
- sap van een citroen of 1 eetlepel citroensap uit een flesje
- versgemalen peper
- olijfolie
- als garnering wat eetbare wilde bloemen of kruiden van dat moment bijvoorbeeld duizendblad, wilde marjolein, kaasjeskruid, brandneteltoppen, jong kleefkruid, zevenblad, salie of cavolo nero
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- koekenpan
- kookpan
- oven met bakplaat
- bakpapier
Bereidingstijd
40 minuten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de pompoen en snijd deze in stukjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng hierop de pompoenstukjes met wat olijfolie, kaneel en chilivlokken. Schep goed om. Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de pompoen ongeveer 30-35 minuten.
Schil de uien en snijd deze in ringen. Rooster de walnoten in een droge pan op middelhoog vuur tot ze goed bruin zijn. Haal de walnoten uit de pan en verhit in diezelfde pan 3 grote eetlepels roomboter. Laat de boter een beetje bruinig worden voordat je de uien toevoegt. Schep de uien ongeveer 3 minuten goed rond, tot ze een beetje glazig zijn. Voeg een grote scheut appelciderazijn toe. Laat op een laag vuurtje met de deksel op de pan bakken, totdat de uien goudkleurig, kleverig en gekarameliseerd zijn. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Indien nodig voeg je nog wat extra boter toe.
Breng een pan water aan de kook en kook de pasta 5 minuten. Houdt de pasta goed in beweging.
Meng de pasta met de boterige uien en geroosterde pompoen. Verdeel over de borden en top af met de verkruimelde walnoten, citroensap en bloemen of kruiden van dat moment.