www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht

Voorjaarsplaattaart met asperges, courgette, doperwten en rauwe ham

 

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 250 gram ricotta
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • zout naar smaak
  • versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 rol vers taartdeeg
  • 350 gram verse groene asperges
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel traditionele olijfolie
  • 200 gram diepvries tuinerwten
  • 3 eetlepels water
  • 100 gram fi­let d’Ar­den­ne (rauwe ham)
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • oven
  • kom
  • knoflookpers
  • oven met bakplaat
  • kaasschaaf of dunschiler
  • steelpan
Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de ricotta in een kom. Schil de rode ui en snipper deze fijn. Roer de ui door de ricotta. Pel de teen knoflook en pers deze boven het ui-ricottamengsel uit. Voeg de dille toe. Roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol het taartdeeg uit leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de buitenste rand een ½ cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel de asperges over de taart. Bak de taart ongeveer 20 minuten iets onder het midden van de oven.
Snijd ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie. Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de courgette 1 minuut. Neem uit de wok. Doe de tuinerwten met het water in een steelpan en verwarm 4 minuten. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, tuinerwten en ham erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.