Nu ik weer gezond eet, maak ik regelmatig zelf volkorentagliatelle, deze is namelijk niet te koop in de winkel. Deze pasta heb ik gemaakt met zuivelspread light, rivierkreeftjes en pul biber, mijn favoriete specerij van dit moment, te koop bij de Arabische supermarkt. Ik doe nu bijna overal pul biber in, het is een Turks rode peper mengsel, pittig, maar niet te pittig. De rivierkreeftjes vond ik wat tegenvallen qua smaak, ik heb het nog een keer gemaakt met grote garnalen, dit was veel lekkerder. Het is snel klaar, dus ideaal voor wanneer je niet zoveel tijd hebt om te koken.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 300 gram volkorenpasta
- 500 gram rivierkreeftjes/grote garnalen
- 1 ui
- 2 theelepels olijfolie
- 1 pakje zuivelspread met bieslook, light
- basilicum
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- kookpan
- koekenpan
- soeplepel
- vergiet
Bereidingstijd
15 minuten
Bereiden
Zet een kookpan met ruim water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar een soeplepel van het kookvocht. Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit de olie op matig vuur en fruit de ui 1 tot ze glazig eruit zien. Roer de zuivelspread erdoor en verdun dit met een soeplepel van het kookvocht van de pasta. Giet de pasta af. Roer de rivierkreeftjes/garnalen door de saus tot ze warm zijn en roer dan de pasta erdoor. Schep de pasta op een bord en strooi er basilicumblaadjes over.
Smartpoints
11