We hadden bij de Sligro gerookte zalmsnippers gescoord voor de helft van de prijs, dus snel gezocht naar een recept met dit ingrediënt. Er lagen ook nog volkoren lasagneplakken uit de bonus in de koelkast, dus het werd lasagne. Het recept dat ik heb gevonden heb ik op 7 punten aangepast, dus hier het recept dat ik ervan heb gemaakt, met minder werk, minder caloriën én goedkoper. Bijvoorbeeld diepvrieskoolvisfilet is net zo lekker als de kabeljauwfilet uit het versschap (deze is trouwens ook ooit ingevroren geweest). Verse spinazie is best prijzig en je moet het toch in de blender fijnmaken. In 100 milliliter slagroom zitten 293 caloriën, in Alpro Cooking Light maar 61.
Een dingetje: de volgende keer zal ik de lasagne de helft van de tijd afdekken met aluminiumfolie, dan wordt de mozzarella niet zo bruin. Hoewel, dit bruine korstje is ook niet te versmaden!
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 1 pak verse volkoren lasagnebladen (250 gram)
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 400 gram diepvries bladspinazie
- ½ eetlepel pul biber/aleppopeper
- zout naar smaak
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 15 gram verse dille
- 400 gram diepvries koolvisfilet
- 100 gram gerookte zalmblokjes
- 250 milliliter Alpro Cooking Light
- 100 gram zeekraal
- 1 bolletje mozzarella light
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- koekenpan
- spatel
- blender of keukenmachine
- ovenschaal
- aluminiumfolie
Bereidingstijd
Ontdooitijd diepvriesproducten + 20 minuten voorbereiding + 45 minuten oventijd
Bereiden
Laat de kabeljauwfilets en bladspinazie ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel de uien en de knoflook en snijd ze grof. Verwarm de olijfolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook in 10 minuten op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met pul biber, zout en peper naar smaak.
Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 centimeter. Meng met de zalmblokjes. Knijp het vocht uit de spinazie. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Doe de dille, het ui-knoflookmengsel, de kookroom en de spinazie in de keukenmachine/blender en hak fijn tot een saus.
Bedek de ovenschaal met ¼ van de spinazie-dillesaus, ⅓ van de lasagnebladen, ¼ van de zeekraal en ⅓ van de kabeljauw. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met een laag spinazie-dillesaus en leg hier de plakjes mozzarella op. Dek af met aluminiumfolie en bak de lasagne in de oven in 45 min. gaar. Verwijder na 20 minuten de aluminiumfolie, zodat de lasagne nog een mooi bruin kleurtje krijgt. Laat de lasagne 10 minuten rusten. Garneer met de overgebleven zeekraal en serveer.