Sinds ik bij de Sligro de volkoren parelcouscous heb ontdek, gebruik ik dit regelmatig. In het oorspronkelijk recept van AH zat gewone couscous, maar die kon ik in de verhuisdozen nergens meer vinden. Roel en ik hebben gesmuld van dit recept, het is een hele berg eten en zeer slank!
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 2 trostomaten
- 2 teen knoflook
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 zakje wortel juliënne
- 1 theelepel tabasco red pepper sauce
- 100 gram volkoren parelcouscous
- 350 gram verse kabeljauw
- 4 takjes dille
Keukenmateriaal
- koksmes
- snijplank
- kookpan
- zeef
- grote kom
- 2 vellen bakpapier
- oven met bakplaat
Bereidingstijd
15 minuten bereiden + 20 minuten oventijd
Bereiden
Kook de volkoren parelcouscous volgens de verpakking gaar. Spoel in een zeef af onder de koude kraan.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Doe de tomaten met de knoflook, tomatenpuree, wortel, tabasco en peper en zout naar smaak in de kom. Roer dit goed door. Doe de couscous erbij en roer nogmaals door. Doe de helft van dit mengsel (een hele berg is het) op het bakpapier. Snijd de vis doormidden en leg een helft op het couscousmengsel. Bestrooi met zout en peper en leg er twee takjes dille op. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak ze in 20 minuten gaar. Neem de pakketjes uit de oven en leg ze op een bord. Vouw ze voorzichtig oven (pas op stoom/hete lucht) en serveer direct.
Smartpoints
7