www.beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Mexicaans

Tortillataart

Ik lees wekelijks met mijn leesclub artikelen uit de Start!krant. Dit is een krant die geschreven is in eenvoudig Nederlands. Achterop de krant staat altijd een recept en ook deze lezen we regelmatig, want koken en eten verbindt! Dit recept is simpel te maken en erg lekker, ook de dag erna, want we waren maar met z’n tweeën, dus bleef er volop over!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 8 tortilla’s
  • 500 gram rundertartaar
  • 1 zakje fajitakruiden
  • 1 bakje crème fraîche light
  • 1 potje salsasaus
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blik maïs (300 gram)
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen)
  • 150 gram geraspte kaas
  • olie (om in te vetten)
Keukenmateriaal
  • snijplank
  • koksmes
  • springvorm ter grootte van de tortilla’s
  • koekenpan
  • opscheplepel
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in met een beetje olie. Was de paprika’s en snijd ze in stukjes. Bak de tartaar rul in de koekenpan. Voeg de paprika, tomaat, saus en kruiden toe en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de maïs en de kidneybonen af en roer ze door het tartaarmengsel.
Bestrijk alle tortilla’s met crème fraîche. Leg een tortilla in de springvorm. Schep daarop 3 opscheplepels tartaarmengsel. Herhaal dit tot de tortilla’s op zijn. Eindig met een tortilla. Strooi de kaas over de laatste tortilla en bak de taart 10 minuten in de oven of langer, tot de kaas gesmolten is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.