HomeHoofdgerecht Tarbot met knoflook, witte wijn, tomaat en sinaasappel uit de oven

Tarbot met knoflook, witte wijn, tomaat en sinaasappel uit de oven

Posted in : Hoofdgerecht, Mediterraan, Slank, Vis on by : Els Tags: , , , , ,

Dit recept komt van Joël, de man van onze viskraam op de markt. Pien was weer een keer bij ons en vroeg of ik dit recept nog eens wilde maken. We hadden een discussie over wel of niet een pakketje maken en het is een pakketje geworden. Ik heb tarbots van ongeveer 450 gram per stuk genomen en deze door de visboer alvast schoon laten maken en de koppen en vinnen eraf laten halen. Zo heb ik in ieder geval niet veel visafval in de GFT-container met dit warme weer! Ik heb de pakketjes met twee vellen bakpapier gemaakt, met 1 vel scheurt het pakketje erg snel. Om ze goed dicht te houden, heb ik een nietmachine gebruikt. Met mooi weer kan je het pakketje ook op een matig hete barbecue klaarmaken, ik zou dan alleen 1 vel bakpapier gebruiken en dan een vel aluminiumfolie er omheen doen.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 4 hele tarbots van ongeveer 450 gram per stuk, daarna schoongemaakt, koppen en vinnen eraf
  • 1 grote handsinaasappel
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels droge witte wijn
  • zout en peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • braadslee of bakplaat
  • 8 vellen bakpapier
  • (nietmachine)
Bereidingstijd

15 minuten voorbereiden + 20 minuten oventijd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de knoflook fijn of pers deze uit. Snijd de sinaasappel in plakken van ongeveer ½ centimeter. Snijd de tomaten in plakken van ½ centimeter. Leg 4 x 2 vellen bakpapier op het aanrecht. Leg per vel een tarbot erop, bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Verdeel  de knoflook over de tarbots, verdeel de tomatenplakjes erover en leg een plak sinaasappel erbovenop. Vouw de pakketjes eerst aan de bovenkant dicht (nietje) en dan aan 1 zijkant (nog een nietje). Doe dan per pakketjes 2 eetlepels droge witte wijn erbij, mag uiteraard ook uit de losse pols en niet de laatste zijkant dicht. Leg de pakketjes in de braadslee/op de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Serveer met (verse) pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: