HomeHoofdgerecht Stamppot geroosterde groenten

Stamppot geroosterde groenten

Posted in : Hoofdgerecht, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , , , , , ,

Wij houden allemaal erg van stamppotten, vooral boerenkoolstamppot is favoriet. Persoonlijk vind ik deze stamppot nog lekkerder, er zit meer smaak aan dan boerenkool, daar heb ik altijd veel mosterd bij nodig. Je roostert de groenten in de oven en roert deze door de aardappelpuree. Lekker met een braadworstje, maar ook zonder vlees is het erg lekker!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 deciliter halfvolle melk
  • 2 uien
  • 3 winterwortelen
  • 2 courgettes
  • 2 paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse keukenkruiden
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • grote kookpan
  • oven
  • bakplaat of braadslee
  • bakpapier
  • zeef
  • pureestamper
Bereidingstijd

30 minuten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bakplaat of braadslee met bakpapier. Pel de uien en snijd deze in vieren. Schil de winterwortelen, snijd ze in de lengte door en snijd deze in grove stukken. Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd in grove stukken. Was de paprika’s, snijd doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten en het kroontje en snijd in grove stukken. Leg alle groenten op de bakplaat/braadslee, besprenkel ze met de olijfolie, Italiaanse keukenkruiden en zout en peper naar smaak. Rooster ze 25-30 minuten in de oven, ze moeten wel gaar zijn.

Schil de aardappelen, snijd deze in stukken, spoel ze af en doe ze in de kookpan. Pel de knoflook, hak deze fijn en doe dit bij de aardappelen. Doe water in de pan, zoveel dat de aardappelen net onderstaan en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af door een zeef en doe terug in de pan. Stamp de aardappelen/knoflook fijn met de pureestamper. Doe de melk erbij en stamp tot een puree. Haal de groenten uit de oven en roer deze door de gestampte aardappelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: