Hoofdgerecht Italiaans Mediterraan Pasta Vis

Spaghetti met courgette en gerookte zalm

Deze spaghetti eten wij regelmatig, vooral omdat ik bij de Lidl gerookte zalm koop voor op een toastje en deze dan vergeet op te eten. Vandaag was dat weer het geval. Even snel 2 courgettes erbij halen, en smullen maar weer vanavond! Wij houden altijd over, en dat is weer fijn voor gezinsleden die ’s avonds om 18.00 uur moeten beginnen met werken!

Aantal personen

6

Ingrediënten
  • 500 gram spaghetti
  • zout naar smaak
  • 2 courgettes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pakje AH zuivelspread light bieslook
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • stukje peccorinokaas
Keukenmateriaal
  • 1 grote pan om spaghetti te koken
  • snijplank
  • koksmes
  • koekenpan met deksel/hapjespan
  • kaasrasp
Bereidingstijd

20 minuten

Bereiden

Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Was de courgettes, snijd deze in de plakken van 1 centimeter en snijd deze plakken in blokjes. Snij de zalm in stukjes. Rasp de peccorinokaas.

Breng in de grote pan water aan de kook. Voeg eventueel zout toe. Voeg de spaghetti toe en kook deze volgens de verpakking. Vang wat kookvocht op.

Verhit ondertussen de olijfolie in de koekenpan op matig vuur en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de courgette toe, en bak deze 5 minuten mee. Voeg wat kookwater van de spaghetti toe en laat met de deksel op de pan gaar worden. Roer de zuivelspread/roomkaas door de groente en voeg eventueel nog wat kookwater toe, mocht de saus te dik zijn. Breng de saus op smaak met zout, peper en dille.

Roer de spaghetti en zalm door de saus en bestrooi met de geraspte kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.