Een variatie op het recept Spaghetti met courgette en gerookte zalm is onderstaand recept, waarbij ik mijn Spirali-apparaat weer eens kon gebruiken, of liever gezegd, Sara en Mees mochten het deze keer doen. Ik had ook nog gerookte forel in huis, een mooie aanvulling op de gerookte zalm. Doordat ik courgetti heb gebruikt, is dit gerecht makkelijker te eten dat wanneer je blokjes snijdt. Mocht je geen Spirali hebben (de meeste van jullie, schat ik), dan kan je ook de courgette schaven met de kaasschaaf en deze linten in slierten snijden.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram gerookte forel
- 2 bekertjes crème fraîche
- bosje dille
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- Parmezaanse of pecorino kaas
Keukenmateriaal

- Spirali apparaat
- koksmes
- snijplank
- koekenpan
- kookpan
- kaasrasp
Bereidingstijd
25 minuten
Bereiden
Pel de ui en de knoflook. Snijd deze fijn. Hak de dille fijn. Snijd de forel en zalm in stukjes.Was de courgettes. Snijd ze in de breedte doormidden. Verwijder de uiteinden. Draai ze in de Spirelli tot spaghetti of volg de bovenstaande aanwijzingen. Breng in de kookpan ruim water met wat zout aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de courgetti toe en bak alles gaar. Voeg wat kookvocht toe, mocht het te hard bakken. Roer de crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en warm het op, verdun eventueel wet nog wat kookvocht van de spaghetti. Rasp de kaas. Roer de spaghetti door de courgettisaus en bestrooi de fijngehakte dille en de geraspte kaas.