beproefderecepten.nl
Hoofdgerecht Oosters Vegetarisch

Snelle en vegetarische bami

Alle soorten pasta vind ik lekker, dus ook bami. Deze keer had ik Tai Ming Chinese Wok Mie, lekker brede slierten. We doen ons best om een keer per week geen vlees te eten, en op deze manier mis je het vlees ook helemaal niet. En …, het is in een kwartier klaar. Altijd fijn als je snel naar school moet!

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 300 gram mieTai Ming Chinese wok mie
  • 1 bakje shitakii (100 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 zakjes Chinese wokgroenten (totaal 800 gram)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sambal manis
  • 1 eetlepel gehakte gember (potje Go-Tan)
  • 1 eetlepel gehakte citroengras (potje Go-Tan, lemon grass)
  • zout naar smaak
  • 6 eieren
  • zout en peper naar smaak
Keukenmateriaal
  • snijplak
  • koksmes
  • wok of hapjespan
  • kom
  • garde
  • koekenpan
  • spatel
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Breng een pan water aan de kook voor de mie. De in bovenstaand recept gebruikte mie moet 14 minuten koken.
Pel de knoflook en hak deze fijn. Snijd de shii take in stukken. Verhit 1½ eetlepel olie in een wok of hapjespan en doe hierin de shii take, knoflook, sambal, citroengras en gember. Bak dit mengsel al roerend 3 minuten. Voeg de Chinese wokgroenten toe en bak tot deze gaar zijn. Breek de eieren en doe ze in een kom. Roer ze los met een scheutje water en peper en zout. Gebruik hiervoor een garde. Doe 1½ eetlepel olie en een koekenpan en doe het eimengsel hierin. Duw steeds het gestolde ei vanaf de zijkant naar binnen, zo krijg je een roerei. Hak het ei in de pan met de spatel in stukken.
Giet de mie af en roer deze door de groenten. Roer het ei erdoor en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.