Shashuka

Posted in : Hoofdgerecht, Mediterraan, Vegetarisch on by : Els Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lang leven mijn levenslange strijd tegen de kilo’s, maar niet heus. Ik ben weer terug voor de tigste keer bij de WW en doe mijn best om weer ietsje dunner te worden. Moeilijk hoor, want koken en lekker eten is mijn lust en mijn leven. Gelukkig is het programma weer iets aangepast, hierdoor mag ik “onbeperkt” eieren, kip, vis, groenten, fruit en peulvruchten eten. Ik heb direct maar weer wat kookboekjes aangeschaft, uit een van de boekjes komt dit recept. Voor wie ook bij de WW is, dit recept is 8 Smartpoints, inclusief de couscous.

Aantal personen

2

Ingrediënten
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 800 gram tomatenblokjes
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 koffielepel tijm
  • 4 eieren
  • 60 gram Millner gerijpt, geraspt
  • 80 g ongekookte couscous
  • 1 eetlepel basilicum
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • soeplepel
  • hapjespan
  • kookpan voor de couscous
Bereidingstijd

15 minuten

Bereiden

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in blokjes. Pel de ui en snij in ringen. Hak de knoflook. Hak de basilicum fijn.
Verhit de olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur en bak de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree en de paprikablokjes toe en bak kort mee. Blus af met de tomatenblokjes en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout, paprikapoeder, rozemarijn en tijm. Breek de eieren één voor één in een soeplepel , laat voorzichtig in de tomatensaus glijden, bestrooi met de kaas en laat 8-10 minuten met een deksel op de pan garen.
Kook ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking gaar en roer de basilicum door de couscous. Serveer de shakshuka met de couscous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: