Hoofdgerecht Kip

Roti met kip, sperziebonen, aardappelen en gekookt ei

Wij vinden roti met kip allemaal erg lekker. Meestal koop ik de rotipannenkoeken kant-en-klaar, maar ik zag ook een mix om zelf te maken van Chan’s. Ik heb toen volgens de verpakking het deeg gemaakt, maar wat bleek: de aanwijzing op de verpakking klopte niet, in plaats van 6 deciliter water had er maar 3 deciliter bij de bloem worden gedaan. Gisteren in de herkansing, dit lukte beter, de smaak was heel goed, ik kreeg alleen het deeg niet dun genoeg gerold, hierdoor waren het geen pannenkoeken, maar een soort broodjes. Hier het recept.

Aantal personen

4

Ingrediënten
  • 500 gram kippendijfilet
  • 3 eetlepels Swiet Moffo Kruidenmix voor roti (AH)
  • 2 eetlepels (maïskiem)olie
  • 1 grote ui
  • 400 gram sperziebonen (eventueel diepvries)
  • 400 gram aardappelen
  • 5 deciliter water
  • 3 eieren
  • (1 eetlepel maïzena)
  • 1 pak Chan’s Roti mix aardappel
  • 3 deciliter water
  • boter
Keukenmateriaal
  • koksmes
  • snijplank
  • dunschiller
  • braadpan
  • steelpan
  • maatbeker
  • lepel
  • pollepel
  • kom
  • theedoek
  • deegroller
  • koekenpan
  • spatel
  • (kopje)
Bereidingstijd

45 minuten

Bereiden

Doe de Roti mix aardappel in een kom en doe het water erbij. Kneed goed door tot een soepel deeg. Vorm  4 ballen van het deeg en laat deze onder een theedoek rijzen. Snijd de kippendijfilet in blokjes. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd deze doormidden. Schil de aardappelen (met de dunschiller) en snijd deze in blokjes van 1½ centimeter. Breng water aan de kook in de steelplan, doe de eieren met een lepel in het kokende water en kook ze 8 minuten. Giet af en laat ze schrikken onder koud stromend water.

Doe de olie in de braadpan en verhit de de olie op middelhoog vuur. Doe de kippendijfiletblokjes en de kruidenmix erbij en bak de blokjes rondom bruin. Doe de ui erbij en bak deze 2 minuten mee. Doe de sperziebonen en aardappelen erbij en bak deze 2 minuten mee. Doe het water erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 30 minuten gaar worden.

Rol de deegbollen uit tot een dunne ronde lap. Verhit een klontje boter in de koekenpan op middelhoogvuur en doe de deeglap in de pan. Bak de rotipannenkoek in ongeveer 2 tot 3 minuten bruin aan de ene kant, draai daarna om met een spatel en bak de andere kant nog 2 minuten. Herhaal dit met de overige 3 bollen.

Snijd de eieren in de lengte in vieren en doe deze bij het kipmengsel. Mocht de saus te dun zijn, doe dan de eetlepel maïzena in een kopje, doe hier wat koud water bij en roer totdat de klontjes zijn opgelost. Doe dit mengsel al roerend bij het kipmengsel. Server met de rotipannenkoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.