Hoofdgerecht Kip Oosters Weight Watchers (WW)

Roerbak met kip en sobanoedels

Noedels: altijd lekker, bij ons thuis veel gegeten (vooral door mijn gezinsleden) in de vorm van bamisoep. Sinds kort heb ik sobanoedels ontdekt, een Japanse variant, gemaakt van boekweitmeel. Dit recept komt uit de Foodies van juni 2022 en past uitstekend in mijn WW-programma. Je kunt de kip vervangen door vegetarische kipstukjes en de kippenbouillon door groentebouillon. En als je al andere noedels of spaghetti in huis hebt, kun je dit uiteraard ook gebruiken. Houd je niet van pittig eten, haal dan de zaadjes en zaadlijsten uit de Spaanse peper. We hebben gesmuld van dit gerecht, ik ga dit zeker vaker maken!

Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 8 deciliter kippenbouillon
  • 400 gram kipfilet
  • 200 gram sobanoedels
  • 1 eetlepel arachide-/zonnebloem-/koolzaadolie
  • 3 centimeter gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 rode ui
  • 1 winterwortel
  • 200 gram sperziebonen vers of diepvries
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1½ eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • klein bosje koriander

Keukenmateriaal

  • koksmes
  • snijplank
  • dunschiller
  • staafmixer met hakmolentje
  • grote kookpan
  • schaaltje om kip apart te zetten
  • maatbeker om bouillon op te vangen
  • hapjespan

Bereidingstijd

40 minuten

Bereiden

Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook, je gebruikt de bouillon voor het koken van de kip en daarna van de sobanoedels. Leg de kipfilet in de pan en zorg dat het vlees helemaal onderstaat. Kook 20 minuten op matig vuur, de kip moet nu gaar zijn. Haal de kip uit de pan, laat iets afkoelen en trek met twee vorken in stukjes. Zet apart.

Bereid de noedels in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 1 deciliter van de bouillon op.

Tijdens het koken van de kip en noedels schil je de gember, verwijder je het steeltje van de Spaanse peper en haal je het velletje van de knoflook. Doe dit met de arachide-/zonnebloem-/koolzaadolie in het hakmolentje van de staafmixer en hak het fijn. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze juliënne. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de sperziebonen schoon. Haal de blaadjes van de koriander en hak deze grof.

Verhit het mengsel uit het hakmolentje in de hapjespan en roerbak dit 30 seconden. Voeg de ui, de wortel, de sperziebonen en de champignons toe en roerbak dit 5 minuten verder. Voeg dan de kip, de noedels, de sojasaus de sesamolie en ½ deciliter van de opgevangen bouillon toe en meng alles goed door elkaar. Voeg meer bouillon toe als de noedels te droog lijken. Verdeel de noedels over borden en garneer met de koriander.